Chokladfondant med hallonkolli
Mmmmm, det här är knark för en chokladälskare som jag!
De blev himmelskt goda, perfekt konsistens dessutom.
Färdig på utsidan men krämig inuti som en fondant ska vara!
4 port
100 g smör
100 g mörk choklad
4 st ägg
1 dl socker
1 dl vetemjöl
Hallonsås
225 g tinade eller färska hallon
3 msk socker
Ev några hela hallon till servering om man vill

De blev himmelskt goda, perfekt konsistens dessutom.
Färdig på utsidan men krämig inuti som en fondant ska vara!
4 port
100 g smör
100 g mörk choklad
4 st ägg
1 dl socker
1 dl vetemjöl
Hallonsås
225 g tinade eller färska hallon
3 msk socker
Ev några hela hallon till servering om man vill
Smält smör och choklad.
Vispa äggen med sockret.
Vänd ihop allt och sikta i mjölet.
Slå upp i smorda formar och frys.
Baka av från frys (200 grader i ca 15 minuter).
Häll hallon och sockret i en mixer och kör till en slät sås.
Vid servering: Gör en spegel med hallon såsen på en kall tallrik,
lägg på fondanten och lägg lite färska hallon på toppen.

Kommentarer
Postat av: Camilla
Mmm! Mums! Har aldrig gjort egen, men väljer ofta denna rätt från dessertmenyer.
Fint dessutom. Duktig du!
Kram!
Trackback