Banoffepaj

8-10 bitar

200 gram digestivekex
100 gram smält smör

Fyllning:
3 skivade bananer
1 burk kondenserad mjölk, ca 400 gram
2 1/ dl mellangrädde el vanlig grädde

Lägg den oöppnade burken med kondenserad mjölk i en kastrull och
täck helt med vatten.
Fyll på allt eftersom vattnet försvinner. Koka ca 3 timmar och 15 minuter.

Smula kexen i en matberedare och blanda med det smälta smöret.
Tryck ut i en löstagbar form, ca 24 cm. Ställ kallt tills tofeen är färdig.

Kyl den öppnade burken i kallt vatten.
Bred ut smeten över pajskalet.
Skiva bananerna och lägg dem ovanpå.
Vispa grädden och bred över pajen och smeten.
Riv ev lite blockchocklad över och ev några bananskivor.
Ställ kallt en stund före servering

image624

Jag lovar, detta är bara så gott!
Åt det första gången hemma hos Göran & Helen och var helt
såld på den, prova du också!
Eftersom till och med jag klarar av den så förstår ni att den är
enkel att göra
image625

image626
Den här har vi mumsat på ikväll, finns så det räcker till imorgon också :-)

Kommentarer
Postat av: Camilla

Mmm den här gjorde vi jättemycket i somras, men då med hallon i stället för banan. Mumsigt! :)
Ha en fortsatt skön lördagskväll och kram från hon som skulle ha en bloggfri helg... det gick bra i ett dygn ungefär... ;)

Postat av: Helena

Det låter ju spännande. Man får ha tid om man ska koka burken så länge.
Ha en skön kväll.

2007-11-11 @ 20:39:07
URL: http://solgudinna.blogg.se
Postat av: Sus i dus

Oj detta lät mycket spännade! Måste provas!
Mums!
Mycket fina recept du hade! alltid kul med nya!
/sus

2007-12-04 @ 22:58:13
URL: http://sus68.blogg.se/
Postat av: Maja

Vilken bra idé, har ingen ugn så detta är perfekt:)

2010-08-26 @ 15:51:21
URL: http://sv.varesil.com

Här skriver du en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback