Världens godaste kycklinggratäng
Ja det stod faktiskt så i receptet, lustigt namn :)
Men jag är beredd att hålla med, fyyy fabian så gott detta var,
både Stefan och jag är lyriska över rätten.
Tror att det är parmesanosten så gör den så speciell och smarrig!
6 st kycklingfiléer
2 pkt bacon
salt
svartpeppar
5 dl creme fraiche
1 dl grädde
1-2 dl parmesanost
2-3 msk Thai Sweet Chilisås
2 stora vitlöksklyftor
3-4 msk kycklingfond
Skär filén i strimlor. Skär baconen i bitar.
Stek upp detta, salta och peppra.
Blanda ihop creme fraiche, grädde, ost, sweet chilisås,
pressade vitlöksklyftor och kycklingfond.
Lägg kyckling och bacon i en ugnsfast form,
häll blandningen över. Grädda 10-15 min i 225 gr.
(syns inte så bra på fotot att det är en stor gratäng, 5-6 portioner)
Jag hoppade över thaisåsen och kryddade med Red hot chilli pepper
i creme fraicheblandningen istället, fungerade alldeles utomordentligt bra.
Thaisåsen är väl mycket kolhydrater nu när jag håller
på att vänja mig av med allt socker igen.
Här hemma åt vi smörstekt strimlat vitkål till men om man
inte äter gi el LCHF kan man nog ha precis vad som helst till.
Pressad potatis, ris eller pasta, jag tror allt passar.
Den här gratängen måste ni bara testa, supergott!
Testa den här.... Fick receptet av ett Ex...
SJUKT GOTT... brukar använda såsen som blir över (Det blir mycket) Som pasta sås sedan.
Jag har halverat receptet jag fick dock.
1 Påse Västerbottensost (Halvfabrikat, nåja den är i alla fall riven ;-) )
1 paket rökt skinka i skivor (Halvfabrikat, ja du slipper ju röka den själv ;-) )
4-6 vitlöksklyftor
4-5 dl Crème fraiche
2 kyckling filéer
Tillagning:
Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfastform och salta och peppra lite. Finhacka skinkskivorna så smått det går, rör ihop det med Crème fraichen och Västerbottensosten samt massor med pressad vitlök (spara lite ost att ha på toppen). Häll smeten över kycklingen (smula över den sista osten). Peta in formen i ugnen i ca 40-45 minuter tills anrättningen fått gyllenbrunfärg och kycklingen är klar. Servera med ris och grönsaker.
Ohhh det blir med all säkerhet sås över, den passar utmärkt som pastasås dagen efter. Det är inte fel att få till två rätter av en.
Såg verkligen väldigt smarrigt ut. Ska självklart prova nån dag.
Kram
mmm va den lät god tack för det receptet
Mmmmm..........verkar otroligt gott och jag sitter redan här och nästan dreglar.Ett recept att prova på lördag kanske.
SNODD! Vi letar med ljus och lykta efter enkla, goda och snabba kycklingrecept. Detta är perfekt.
T o m Kent kan göra den innan jag kommer hem från jobbet. ;-)
Det receptet ska jag pröva, låter ju supergott :)
Sv. Det är jätteroligt att jobba i chokladen oxå :)
kram
Tack för ett spännande recept!
Jag samlar recept nu och ska bli mycket bättre på att laga mat i år och framförallt PLANERA matlagningen. :)
Redan inne i ugnen, hade ingen creme fraischè men tog gräddfil, kan ju skära sig lite utseende mässigt men i en ugnsform syns det nog inte, blir bönsalladen till.
Tror jag gått ner 4.5 kilo sedan igår:-)
Men muuums!
Jag är inne i en riktig matlagningssvacka för tillfället, så alla tips uppskattas.
Jag har inte varit på stan än och köpt något the, är så dålig på att gå på stan. Måste ta mig i kragen.
Kramar!
Ser verkligen smarrigt ut, tänkte kanske testa att byta kycklingen mot fläskfilé eftersom min käre make inte äter kyckling. Alltid lka roligt med dina recept.Kram.
Låter som ett recept för mig som GILLAR kylling =)
Hoppas allt är bra med dig efter julen, här har de varit full rulle....särskilt på jobbet där jag är involverad utöver jobbet i sig med =/
Ha det bäst
Kram
Såg riktigt gott ut!
// Kramisar
Såg mumsigt ut! Själv blev det Pizza!
Hoppas du haft en fin dag :)
Må så gott !
Kram
ha en underbar fredag imorrn
Hej Carina
Det här receptet lånar jag till en middag vi ska ha den 22 jan. Kul med lite nya enkla kyckling rätter
Varit ut med vagnen nåt?
Ha det så bra
Annelie
Thibia.blogg.se
Ska testa!! :-)