Ingefärskyckling med julmustsås och ugnsrostade rotfrukter

Men vilken underbart mumsig middag vi nyss ätit!
Pernillas Wahlgrens goda kycklingrätt med en julmustsås till
som är så otroligt god att jag kunnat äta den med sked,
blir massor av den som tur är!
Det här med färska kryddor i maten är ju hela grejen,
vilken skillnad mot torkade på burk.
Vi satt båda och mmmm:ade ikapp till varje tugga vi stoppade i oss!

Till 4 pers!
Kyckling
4 st kycklingfiléer
4 cm färsk ingefära, tunt skivad
1 kruka rosmarin, grovt hackad (Vi hade ½ kruka)
1 msk olivolja
0.5 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
Rotfrukter
2 st palsternackor, skalade, delade i bitar
2 st morötter, skalade delade i bitar
4 st potatisar, delade i bitar
2 st rödlökar, klyftade
1 kruka timjan (glömde vi bort helt och hållet!?)
1 kruka rosmarin (vi hade ½ kruka)
0.5 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
Julmustsås
4 dl crème fraiche
4 dl julmust
2 st hönsbuljongtärningar
2 tsk färsk ingefära, riven
2 tsk färsk rosmarin, hackad
2 msk äkta kinesisk soja

Vi hade ytterfileér som var alldeles för små för att göra fyllningen i
så vi lade dubbla lager med det gottiga mellan istället!



Kycklingen, Sätt ugnen på 200 grader. Snitta upp kycklingfiléerna på längden,
vik upp den övre delen och lägg i skivad ingefära och grovt hackad rosmarin.
Salta och peppra. Vik tillbaka övre delen och ringla olivoljan över.
Lägg ner kycklingfiléerna i mitten på en stor ugnsfast form

Rotfrukterna, Lägg alla rotfrukter samt löken i en stor skål.
Häll över olivolja, färska örter, salt och peppar.
Blanda runt så att oljan täcker alla grönsaker.
Lägg grönsakerna runt kycklingen i formen.
Ställ in formen i ugnen i 30-40 minuter eller till kycklingen
är genomstekt och rotfrukterna mjuka.

Julmustsåsen, Blanda crème fraiche, julmust, buljongtärningar, ingefära,
rosmarin och soja i en kastrull. Låt såsen puttra i 5-10 minuter.



Lättlagat och färdigt på en timme, perfekt bjudmat!


Kommentarer
Postat av: Camilla

Muuums! Måste testas!

Kram!

Postat av: Carina

Mmmm... verkar hur gott som helst. Knycker med mig receptet.

2009-12-21 @ 06:22:20
URL: http://nicas.blogg.se/
Postat av: Nilla

Visst är det gott :)

Jag har hunnit göra den 3 gånger, och alla som ätit har nästan kunnat äta såsen med sked.

Ha en härlig måndag!!

Kram.

2009-12-21 @ 07:11:31
Postat av: Synne

Himmmel så gott. Det där ska jag absolut prova.

Har gjort älgstek med cocacola sås och julmustsås kan inte vara sämre. Så jag norpar receptet hehehe.



Här snöar det. 13 minus och jag är i julmodus....

Rudolf med röda mulen..trallalalalala....

Hej tomtegubbar slå i glasen hehe



Jag är spik nykter. men har inte fått frukost än....

Kan vara det som gett utslag haha....



På låven sitter nissen med sin julegröt, så god och söt....



Kramen Synnöve.

2009-12-21 @ 09:19:11
URL: http://nabolandet.blogspot.com
Postat av: Lisa

Visst ÄR det GOTT!!? Såsen är nog den godaste jag någonsin ätit!! Och det är ju SÅ enkelt att göra!!

2009-12-21 @ 16:07:38
URL: http://bidrottningen.bloggagratis.se
Postat av: joacim

Du är bäst... Älskar dina receptsidor.



God Jul på Er... Hörde att bockjäveln brunnit, e det sant?

2009-12-23 @ 08:59:12
URL: http://www.wehoo.se
Postat av: Tinas skåpmat

Mums så gott det såg ut....jag håller med såsen är outstanding försvinnande god =P



2011-01-03 @ 19:41:07
URL: http://tinaz.blogg.se/

Här skriver du en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback