Köttfärsomelett i långpanna
GI-vänlig omelett som vi äter istället för pizza faktiskt.
I botten är en omelett med oregano i och sen är det ett lager
köttfärs och överst en ostblandning och tomater, mums!
Fyllning
400 gram köttfärs
salt och peppar
2 st vitlöksklyftor
1 st gul lök
3 msk vatten
1,5 msk tomatpuré
timjan
Botten
4 st ägg
1 dl grädde
2 msk smör
1 tsk oregano
Täcke
2 dl riven ost
1 dl grädde
0,5 dl crème fraiche
10 st cocktailtomater
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Hacka lök och vitlök och bryn i stekpanna.
Tillsätt köttfärsen och bryn tills den är genomstekt.
Salta och peppra.
Häll i vattnet, tomatpurén och hackad färsk timjan och
låt puttra tills vätskan kokat bort.
3. Vispa äggen med grädde och oregano och häll i en smörad gratängform.
Grädda i ugnen i cirka 8-10 min.
Ta ut och lägg på fyllningen. Höj värmen till 225.
4. Fördela köttfärsen i pajformen.
Blanda grädde, crème fraiche och ost i en separat
bunke och häll smeten över köttfärsen.
Fördela skivade coctailtomater över pajen.
Grädda ca 10 minuter eller tills osten smält och den fått lite färg.
Här hemma äter vi den med en vanlig grönsallad
men en pizzasallad är nog väldans gott till gissar jag!
Mm :D så gott det verkar. Detta ska jag testa. :D
Må så gott.
Oh, det där både låter och ser jättegott ut!