Kladdkaka med Whiskey

Snodde ½ dl av Stefans whiskey till en av nyårsaftonens två desserter!

150 gram Smör - inte margarin!
1,5 dl kakao
2,5 dl socker
1,5 tsk Vaniljsocker
2 st ägg
2 dl mjöl
0,5 dl Whiskey
1 msk starkt kaffe

Sätt ugnen på 175 grader
Smält smöret.
Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt smöret.
När det börjar bli "trögt" tillsätt äggen, ett i taget.
Blanda i Whisky och det kalla kaffet
Bred ut smeten i en smord och bröad form
Grädda i ugnen ca 20minuter (längst ner om ni inte har varmluftsugn)
Låt kakan svalna och sikta över florsocker.
Servera med grädde alternativt grädde med lite whisky i.

Yammi, den här är god, en kaka för vuxna!




Kommentarer
Postat av: Camilla

Mmm, låter vuxet och gott. ½ dl... blir det mycket wiskeysmak? Det låter ganska mycket.


Här skriver du en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback