Uovo in purgatorio bolognese
Stefan testade ett nytt recept idag som blev supergott!
Uovo in purgatorio bolognese som betyder "ägg i skärselden"!
Goda ingredienser, körsbärstomater på burk och parmesanost!
4 port
1 gul lök, hackad
2 msk smör- & rapsolja
350 g köttfärs
1 tsk salt
1 burk (400 g) körsbärstomater
6 ägg (vi hade 4 ägg)
1 krm svartpeppar (vi kryddade med paprikapulver och allkrydda också)
1 dl parmesanost, grovriven
oliver
lantbröd
Fräs löken med smör- & rapsolja i en stekpanna.
Lägg i köttfärsen och stek den några minuter.
Tillsätt salt och tomaterna med spad.
Låt det puttra i 5 min. Rör om då och då.
Gör sex gropar i köttfärssåsen med en sked och
knäck försiktigt ett ägg i varje grop.
Sänk värmen och sätt på ett lock och låt allt puttra 5–8 min.
Strö över peppar och ost. Servera med oliver och rostat lantbröd.
Bröd och oliver hoppade vi över men öste på ännu mer
parmesanost efter att fotot tagits!
Här serverades rätten med en enkel sallad till,
ruskigt gott och enkelt för oss gi:are!
Oh tack de tar jag med mig...de skall testas när vi skall börja...jah har rätt mycke älgfärs =)
Ha det bäst!!
mmm va gott men man borde väl kunna ha färska tomater istället för på burk eller?
Det ska jag prova !
kram
Mmm... jösses så smarrigt det ser ut!
mmmm vad gott det där såg ut, det måste jag allt lägga till i min receptsamling :)
Ha en jätteskön måndag.
Kram Nilla
Smaskens, säger jag! Det där måste prövas!
Ha en härlig måndag!
Kram!
Men så gott det låter. Jag ska nog testa i kväll.kul att göra ngt nytt och enkelt verkade det vara.
må gott
Hej
Jag har ett bra recept på egen krydd mix som jag har testat.
Taco kryddmix
2 msk chilipulver
½ -1 tsk vitlökspulver
¼ tsk lökpulver
¼ tsk oregano (torkad)
½ tsk paprikapulver
2-3 tsk mald spiskummin
½ tsk havsalt
1 tsk svartpeppar
1 krm cayennepeppar (valfritt/efter smak)
Blanda alla ingredienser. Dubbla eller tredubbla receptet om önskvärt.
Häll upp i en tät burk eller behållare och mixen är färdig att använda
Jag blev faktiskt lite GI sugen...eller jag kan ju käka bröd till ;-)
Hej, hej!
Detta låter smarrigt, ska absolut testas! Tack för tipset!
Kramisar,
Annika