Sambalkotletter
Gjorde sambalkotletter igår som tillhör en av favoriterna här hemma!
6 fläskkotletter, med eller utan ben
2,5 dl grädde (jag använder matlagningsgrädde)
2,5 dl creme fraiche
1/2 dl soja (brukar ta aningen mindre)
1-2 tsk sambal olek
Jag brukar bryna och salta/peppra kotletterna lätt men
det ska inte behövas har jag läst någonstanns.
Lägg kotletterna i en ugnsform.
Blanda i hop såsen och häll den över.
Ställ in i mitten av ugnen, 150 grader i ca 90 minuter
Igår hade vi pressad potatis, sallad och pressgurka till, gott!
Låter smarrigt...men du...90 minuter stämmer det ??? Låter lite länge i mina öron.....
Kram
Margaretha
Ser gott ut men potatis om man kör GI funkar det? Var på en fest där jag satt och pratade med en tjej som var frälst på Gi. Jag hade nog dött utan mina mackor på morgonen och bara 1 1/2 dl mjöl om dagen. Just nu tänker mannen och jag "hälften" hade jag käkat middag och tagit tre korvar så tar jag bara 1 1/2. Får se om jag blir en lättare människa på detta sätt :-)
Jag ska faktiskt testa detta recept idag hade jag tänkt! :)
Tack för en MYCKET bra blogg!
/ hälsar en läsare i Gbg
Mmm! Ser gott ut och låter gott, det ska jag testa att göra!
Kram Maria
Mmmmmmm
Gott, gotti, gott, gott!
// Kramen
Visst är det gott med sambaloek-kotletter. Vi har också använt detta recept flera gånger. Mums!