Cheesecake med pepparkaka och vit choklad
Testade ett nytt recept på cheesecake till kaffet igår!
Cheesecake med pepparkaka och vit choklad, yammi så god den var!
Riktigt julig med en botten av pepparkaka.
75 g smör
150 g pepparkakor
250 g vit choklad
75 g mörk choklad
400 g färskost av philadelphiatyp
1 dl kesella (10%)
1 dl socker
lingon att garnera med
Sätt ugnen på 175°C.
Smält smöret och mixa det med pepparkakorna i
en matberedare till en smulig deg.
Tryck ut på bottnen i en form med löstagbar kant.
Grädda bottnen i 8–10 minuter.
Smält den vita chokladen i ett vattenbad och ta från värmen.
Grovhacka den mörka chokladen.
Blanda färskost, kesella och socker.
Tillsätt den smälta vita chokladen,
lite i taget, under ständig omrörning.
Blanda ner den hackade chokladen.
Fyll formen och ställ kallt ca 4 timmar.
Garnera med lingon runt kanten.
Eftersom jag pratade i telefonen samtidigt som jag gjorde cremen så hann
jag lägga på den innan jag sett att den hackade mörka chokladen
egentligen skulle rörts ner i den vita chokladblandningen
men den blev god i alla fulla fall!
Lingonen hoppade jag över helt och hållet när det ändå blev fel!
Så här skulle den ha sett ut :-)
Receptet är från nya ICA tidningen som kom igår!
Det är en jäkla tur att jag är gift med den där långa, smala, oköksliga saken för hade jag varit gift med dig hade jag nog ätit ihjäl mig.
pepparkaka och vit choklad låter inte så gott ihop, men det kanske är det! :) Värt att testa!
Vad bra att du har testat! Nu vet jag att den är god och värd att göra. Gillar inte att baka i onödan :)
Kramen
Underbart god var den!
Lingon är ju ändå så äckligt ;-)
Låter farligt gott.
Hur går det med bantningen!
Så gott det såg ut banta gör man inte till ju det gör man i januari då har man ändå inga pengar kvar, så är det nog för många det är inte klokt vad folk handlar dom är helt hysteriska.
Jag önskar dig och Staffan en trevlig JUL med många kramar från mig josan
Hejhej :)
Kolla gärna min blogg och skriv vad du tycker om mina foton http://nixie.blogg.se/2009/december/snowpics.html#comment
Kram på dej!
mums den såg jag med i icatidningen å den ska jag göra nån gånga av dagarna i jul,Har även ett recept på en ischokladkaka jag ska testa ,
mums med alla godsaker till jul,
kul att du gilla nåt av boktipsen,
kram
just nu håller jag på med Åsa Larsson -Till dess vrede upphör å efter den ska jag äntligen läsa Hypnositören av Kepler,
Ja, jag såg också receptet i senaste Buffé. Kanske något som dessert efter julbordet?
Hm...
Ja...
Jag tror det. :)
Bra att du testbakat.
KRAM!
Det där ser ju väldigt väldigt gott ut. Blev ju perfekt med den mörka chokladen uppå ....tror nog att jag kommer att göra så om jag gör den. ( chokladen uppå alltså :) Lena/isis
Du den där ser inte ut att gå av för hackor...snålvattnet rinnner...slurp!
Men hur gott låter detta då?????
Jag måste haaaa !!!! Sparar receptet till helgen ;o)
Tusen tack
Margaretha